Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Taliansku vybuchla pri škole bomba! Dve mŕtve študentky
Zdielať na

V Taliansku vybuchla pri škole bomba! Dve mŕtve študentky

Bomba, ktorá v sobotu ráno vybuchla pri strednej škole na juhu Talianska, zabila dve 16-ročné študentky a ďalších najmenej šesť zranila. Za útokom má byť vraj mafia!

Výbuch mali spôsobiť dve až tri spojené plynové fľaše umiestnené pri múre odbornej odevnej školy v jadranskom meste Brindisi. Útočník ich pravdepodobne schoval do smetiaka. Explodovali ráno v čase začiatku vyučovania. Talianske deti chodia do školy aj v sobotu.

Dve dievčatá sú mŕtve

Jedna študentka podľahla zraneniam pri prevoze do nemocnice. Boj o život druhej prehrali lekári v nemocnici. Všetkých šiestich zranených hospitalizovali. Dievčatá utrpeli popáleniny a tržné rany. Stav dvoch študentiek je vážny. Polícia okolie školy, v ktorom sa nachádza aj budova súdu, evakuovala. Rovnako postupovala aj pri ostatných školách v meste.

Starosta viní mafiánov

Miestny starosta Cosimo Consales tvrdí, že bombový útok bol dielom mafie. Škola, pri ktorej bomba vybuchla, je pomenovaná po prokurátorovi Giovanim Falconem bojujúcemu proti mafii a jeho manželke. Aj oni zahynuli pri bombovom útoku, a to presne pred 20 rokmi na Sicílii. K útoku sa však doteraz nikto neprihlásil.

Policajti zatiaľ bez stopy

Talianska ministerka vnútra Anna Maria Cancellieriová informovala, že vyšetrovatelia pátrajú po viacerých motívoch, zatiaľ však nič konkrétne nevedia. "Máme viacero hypotéz, žiadna však nie je istá," vyhlásila v reakcii na útok. Riaditeľ školy Angelo Rampino je presvedčený, že cieľom útoku bolo zabiť, pretože "k výbuchu došlo v momente, keď dievčatá vstúpili do areálu".

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy