Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Manuál Al-Káidy: Myslite na panny v raji
Zdielať na

Manuál Al-Káidy: Myslite na panny v raji

Na internete sa objavil manuál radikálnej organizácie Al-Káida v angličtine. Ľuďom žijúcim na Západe, ktorí prípadne uvažujú o tom, že sa pripoja k fundamentalistom radí, ako sa vyrovnajú s ťažkosťami spojenými so životom bojovníka.

Autorom tohto manuálu má byť hlavný propagátor organizácie v Jemene Samir Khan, ktorý bol spoločne s ďalším Američanom jemenského pôvodu a hlavným vodcom miestnej Al-Káidy Anwarom al-Awlakom zabitý minulý rok pri nálete amerického bezpilotného lietadla.

Útok prekazil agent-špión

Inetrentový portál denníka Daily Telegraph naznačil, že publikovanie manuálu môže súvisieť s prekazením bombového útoku Al-Káidy na lietadlo. Plány sa podarilo zhatiť potom, čo sa medzi fundamentalistov dostal britský agent. Viac TU.

Khan v manuále píše, že keď sa k radikálom pridal, myslel si, že bude väčšinou len bojovať. "Realita ale taká nie je," uviedol. Hneď úvodná kapitola sa venuje potrebe udržovať čistotu a osobnú hygienu bojovníka džihádu.

Buďte čistotní

"V niektorých prípadoch budete s niekoľkými bratmi v malej miestnosti alebo dome. Aby nedošlo k zbytočným problémom, povzbudzujte seba aj svojich bratov k pravidelnému upratovaniu. Každodenné sprchovanie je pre vás ideálne, ale často nie je možné," radí Khan

Predstavujte si panny v raji

V kapitole nazvanej Vzdušné bombardovanie napísal: "Pokiaľ ste vystrašení, zavrite oči a predstavte si, že ste v raji. Myslite na panny, ktoré vás tam čakajú, rovnako ako stretnutie s prorokmi."

Manuál bojovníkom odporúča hlavne trpezlivosť. Pri výcviku ich podľa Khanových slov čakajú veľké ťažkosti. Boj je totiž tvrdý. "Kladieme zvláštnu pozornosť na dlhodobú výdrž a prekonanie nepriateľa trpezlivosťou," napísal. "V skratke povedané, pripravte sa na najhoršie a dúfajte v to nejlepšie," uvádza sa v manuáli.

Pozor na otázky

Hlavným pilierom úspechu je podľa neho schopnosť zachovať tajomstvo. To mimo iného predpokláda aj nepoužívanie mobilných telefónov. Návod taktiež hovorí, že exestijú otázky, ktorým by sa mali bojovníci vyhnúť. "Čím viac takých otázok položíte, tým viac si mudžáhidovia a ich velenie bude myslieť, že ste špión," uviedol Khan. 

Američania nasadili špióna

Americkej Ústrednej spravodajskej službe (CIA) sa podarilo nasadiť do jemenskej odnoše teroristickej siete Al-Káida informátora. Vďaka jeho činnosti a vďaka spolupráci s bližšie neuvedenou rozviedkou sa podarilo odhaliť plán teroristov zaútočiť na na lietadlo Spojených štátov amerických.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy