Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výbuch plynu, robotníci rozrezali pílkou prípojku
Zdielať na

Výbuch plynu, robotníci rozrezali pílkou prípojku

Unikajúci plyn, výbuch a následný požiar. To je výsledok neodbornej manipulácie s plynovou prípojkou v jednom z rodinných domov na Krajinskej ulici v Bratislave. Zasahovať museli všetky záchranné zložky.

SPP tvrdí, že s plynovou prípojkou manipulovali robotníci z firmy, ktorá na to nemá oprávnenie.To, že do prípojky zasiahli, spôsobilo nielen únik plynu, ale i následný výbuch a požiar.

Plynárne o tom nevedeli

"Prípojka patrí spoločnosti SPP - distribúcia, ktorá nevedela o tomto zásahu, nevydala naň súhlas a dozvedela sa o ňom až po nehode," povedala hovorkyňa SPP Ivana Zelizňáková.

"Podľa doterajších zistení iskra, ktorá vznikla pri rezaní kovu spôsobila výbuch, v dôsledku ktorého jeden z prítomných pracovníkov utrpel zranenia na ruke a v tvárovej časti," informovala Petra Hrášková z policajného zboru.

Mohlo dôjsť k explózii

Druhého muža s ľahkými zraneniami ošetrili záchranári na mieste. Konateľka firmy, ktorej pracovníci požiar spôsobili ale tvrdí, že išlo len o nehodu.

Podľa našich informácií bolo veľkým šťastím, že nedošlo k mohutnej explózii. Robotníci, ktorí sa pokúšali plynovú prípojku údajne rezať ručnou pílkou, tak konali i napriek tomu, že prívod plynu nebol zastavený.

Polícia určí vinníka

"Hasiči evakuovali okolie udalosti," tvrdí hovorkyňa hasičského a záchranného zboru Daniela Kapustová. Majitelia domu policajtom uviedli, že k žiadnej materiálnej škode nedošlo.

Materiálnu ujmu si ale bude uplatňovať určite SPP distribúcia, ktorej poškodená prípojka patrí. Na ťahu je teraz polícia, ktorá určí, kto bude za poškodenie prípojky zodpovedný. "Vecou sa zaoberá polícia," dodala Hrášková.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy