Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Komárne záhadne v opustenom dome vybuchol plyn. Pomsta?
Zdielať na

V Komárne záhadne v opustenom dome vybuchol plyn. Pomsta?

Záhadný výbuch plynu a následný požiar v dome muža z Komárna, ktorý je už rok za mrežami, si vlastne nikto nevšimol. Zničený interiér objavili až rodičia, ktorí sa o dom starajú. Horelo presne rok po tom, ako ich syna vzali do vyšetrovacej väzby.

Nik zo susedov si nevšimol nezvyčajný pohyb ani unikajúci plyn z domu muža, ktorý je už presne rok vo vyšetrovacej väzbe.

Dom pod kontrolou rodičov

Obvinený muž, ktorý dom na okraji Komárna kúpil na úver, nestihol dokončiť jeho rekonštrukciu. O prázdnu nehnuteľnosť sa starali jeho rodičia. Chodili ho pravidelne vetrať a kontrolovať. "Známi nám volali, aby sme si zatvorili strešné okná, nech nám nenaprší. Keďže sme ich nikdy neotvárali, hneď sme prišli a ako som otvorila dvere, zacítila som plyn! Ani som nevošla, hneď som volala policajtov," uviedla matka majiteľa domu.

Plyn bol všade

Strešné okná totiž neboli otvorené, ale zdeformované vplyvom tepla. Na miesto ihneď dorazili aj hasiči a plynári. V dome už síce nehorelo, všetko však bolo od sadzí a bolo potrebné uzavrieť hlavný prívod plynu. Požiar sa rozšíril po celom dome pravdepodobne po výbuchu kotla v zadnej miestnosti.

Explózia v dome vyrazila jedny dvere aj jednu stenu. Vypínače aj sprchový kút sa roztavili, zničil sa aj sadrokartón na strope a vnútorné rolety. "Susedia museli cítiť plyn a nikto nič nenahlásil, ľudia sú nevšímaví! My sa snažíme pomôcť každému a tu, no nie sme rovnakí...," skonštatovala matka majiteľa domu.

Príčina výbuchu sa vyšetruje

To, či výbuch kotla a následný požiar, bola len nehoda alebo cielené upozornenie pre majiteľa domu, je zatiaľ predmetom vyšetrovania. Komárňanovi vo vyšetrovacej väzbe, ktorého vlani polícia zadržala údajne v súvislosti s kauzou pašovania anhydridu, totiž pred časom neznámi zlodeji vykradli aj diskotéku a spôsobili tak škodu za viac ako 2 500 eur. 

Lubina_výbuch_dom

TV JOJ

Najčítanejšie správy