Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
SERVISNÁ TÉMA. Študenti nezúfajte, vysoké školy dajú druhú šancu
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Študenti nezúfajte, vysoké školy dajú druhú šancu

Uchádzači, ktorí by radi vyštudovali vysokú školu a už dnes vedia, že v prvom kole prijímačiek neuspeli, nemusia zúfať - majú ešte druhú šancu. Takúto možnosť budúcim absolventom dávajú viaceré štátne aj súkromné vysoké školy. Pozor si však musia dať na termíny.

Na výber je 25 škôl

V priebehu minulého týždňa sa rozbehli prijímacie skúšky na vysoké školy a niektorí uchádzači už vedia či prijatí boli alebo nie. Tí ktorí neuspeli majú ešte šancu. Niektoré VŠ už vypísali druhé kolá prijímacích pohovorov na bakalárske štúdium. Šancu uspieť majú uchádzači ešte na 25 školách.

Pozor na termíny

Druhé kolo odštartovala Technická univerzita v Košiciach na Leteckej fakulte, Drevárska fakulta vo Zvolene či fakulta prírodných a humanitných vied v Prešove. Pridali sa aj Univerzita Komenského v Bratislave, Filozofická fakulta na Univerzite sv. Cyrila a Metoda, Fakulta masmediálnej komunikácie, Fakulta sociálnych vied, Pedagogická fakulta v Trnave. Na väčšine škôl sa prihlášky môžu podať až do 31. júla na iných ešte aj v auguste.

Ďalšiu šancu neponúkajú len štátne inštitúcie, ale aj niektoré súkromné vysoké školy v Bratislave a v Košiciach. Podrobný prehľad o tom, ktoré vysoké školy druhé kolo spustili a do kedy treba prihlášku poslať nájdete na stránkach Ústavu informácií a prognóz školstva www.uips.sk

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články