Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Revolúcia v školstve? Deti sa učia cez Skype
Zdielať na

Revolúcia v školstve? Deti sa učia cez Skype

V jednej základnej škole v Čadci našli spôsob, ako pomôcť žiakom, ktorí nemôžu dlhšie chodiť do školy. Vyučovanie môžu navštevovať cez počítač. Hlavnou výhodou je, že sa potom nemusia toľko trápiť na komisionálnych skúškach.

Ivan si zlomil nohu a nebyť pokrokovej školy, dobiehanie učiva by mu trvalo niekoľko mesiacov. Jeho trieda však ponúka možnosť učenia sa z domu. Žiak sa tak so zlomenou nohou môže učiť z pohodlia domova. 

Nestráca kontakt s učivom

"Spoločne s triedou a učiteľom sleduje vyučovanie, ktoré v škole prebieha," informuje riaditeľka základnej školy Anna Dinisová. Systém on-line vyučovania začali skúšať práve pri tomto šiestakovi. Ivan akoby bol v triede. Je v strehu, aktívne sa zapája otázkami či odpoveďami. Učiteľ ho aj skúša.

"Myslím si, že aj po tej duševnej stránke je to pre môjho syna dobre," tvrdí Ivanova mama. "Nestráca kontakt s učivom, so žiakmi," hovorí učiteľ Vladimír Jurga.

Môže však podvádzať

Škola nemôže touto formou riešiť všetky predmety. Výhodou však je, že žiakovi sa nenahromadí toľko učiva s hrozbou komisionálnych skúšok. "Slovenčinu chodím, aj mamtematiku, angličtinu a fyziku," povedal Ivan.

Keďže je doma, nemôže ho učiteľ až tak kontrolovať. Ivan by mohol  pri skúšaní podvádzať. "Je to len na ňom, je to otázka toho, či sa chce naučiť tak, ako by bol tu v škole," dodal učiteľ. Škola bude touto formou učiť aj ďalšie deti so zdravotnými problémami. V prípade, že pôjde o žiaka zo sociálne slabšej rodiny, požičajú mu notebook a tiež zaplatia internet.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy