Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čo vystrájajú ženy za volantom? Muži sa chytajú za vlasy
Zdielať na

Čo vystrájajú ženy za volantom? Muži sa chytajú za vlasy

Vo svojom aute sa často cítime ako doma - a často sa v ňom aj tak správame. Vybavujeme si v ňom telefonáty, spievame z plných pľúc a najmä, my ženy, bohužiaľ aktívne využívame aj zrkadielka. Nedá sa však za volantom venovať sám sebe a zároveň sledovať cestu - čo potvrdzuje aj fakt, že za každú 10-tu nehodu môže práve naša nepozornosť.

Práve v aute sa snažíme dohnať to, čo sme doma nestihli, a tak si napríklad zapíname hodinky, či šperky, kontrolujeme sa v zrkadle, či vyzeráme dobre a niektoré dámy sa stihnú aj nalíčiť. Všetko za chodu auta, nie na križovatke.

Peťa si lakovala nechty

K tomu, že za volantom robia možné i nemožné, sa priznáva až 27 percent vodičov. Napokon, iba malý prieskum v našich redakciách dokázal, že s nejakým tým prehreškom má skúsenosť takmer každý.

"Ja som si za volantom lakovala nechty, keď sme mali automatickú prevodovku, a to na mňa pán z vedľajšieho auta šokovane pozeral," spomína redaktorka Petra Dišková.

Telefonovala aj hrala divadlo

"Mejkap maniačky sú klasika, to je v každom druhom aute skoro, ale videla som aj mamu roka, ktorá telefonovala a popri tom s plyšákom hrala divadielko dieťaťu, čo sedelo v sedačke vedľa nej," hovorí zase Táňa Slivková.

Poznám ženu, ktorá vedela jednou rukou telefonovať, druhou si pripaľovať cigu a ísť pritom 150-tkou," prezradil zase Janko Mečiar.

Bea si len zaspieva

Zahanbiť sa nedajú ani páni. Aj oni si v zrkadle radi kontrolujú žiarivé úsmevy, viažu si kravaty, češú sa a dokonca... "Dokonca som videla pána, ktorý sa prezliekal do obleku a bol normálny, slušný, taký fešák," hovorí Veronika Tóthová.

Nájdu sa aj machri, ktorí sa počas jazdy dokonca prezúvajú. Našťastie však po cestách ešte jazdia aj zodpovedné výnimky. "U mňa extrémnosti nehrozia, lebo kŕčovito držím volant a keby mi aj zazvonil mobil, maximálne si s ním zaspievam, ale nezdvihnem ho," priznala Beáta Ksenzsighová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články