Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Šoférovanie v lodičkách môže vyjsť pekne draho...
Zdielať na

Šoférovanie v lodičkách môže vyjsť pekne draho...

Sneh a ľad z ciest zmizol a tak si naše polovičky obuli topánky na vysokých opätkoch. Treba uznať, že väčšine z nich to sekne. Je to však bezpečné?

Bezpečnosť na prvom mieste

Ženy chcú byť krásne za každých okolností, aj pri šoférovaní auta. Vysoké opätky im môžu pridať na sexepíle, ale aj ubrať na bezpečnosti za volantom. Nebezpečenstvo hrozí hlavne v kritických situáciach.

"Môže sa stať, či ten podpätok alebo tá šľapka v lete uletí a jednoducho nemáte takú silu, taký dôraz hlavne pri brzdení," tvrdí dopravný konzultant Maroš Palesch.

Môžu vás za to pokutovať?

V lete to niektorí riešia tak, že sa radšej vyzujú. Ani to nie je dobrý nápad. "Myslím si, že to nie je bezpečné už len z toho dôvodu, že keď máte v teniske nohu, že ju máte pevne obutú, tak aj vy tú silu stláčania pedálu tou nohou rozložíte na celú šírku a veľkosť toho pedálu," dodáva Palesch.

Za nevhodnú obuv vám policajti nemôžu napariť pokutu. Pokiaľ nespôsobíte nehodu. "Obuv vodičov motorových vozidiel zákon nerieši. Odporúčame nosiť pevnú a pohodlnú obuv. Nevhodná obuv môže byť príčinou vzniku dopravnej nehody," vysvetlila policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Žena_modré auto_lodičky z auta vystrčené vonku

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy