Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kontrola vodičov v celej Európe! Začína sa policajná akcia
Zdielať na
Krimi

Kontrola vodičov v celej Európe! Začína sa policajná akcia

Od pondelka až do konca týždňa bude na cestách v celej Európe poriadne rušno. Bude sa totiž fúkať, a to doslovne. Medzinárodná organizácia TISPOL združujúca dopravné polície európskych štátov určila na tento týždeň dopravno-bezpečnostnú akciu zameranú na požívanie alkoholu za volantom.

Tá neminie ani našu krajinu a už teraz môžete policajtov na cestách vidieť s dregerom v ruke. Práve opití vodiči sú najčastejšou príčinou dopravných nehôd na našich cestách.

Opití zavinili 464 nehôd

Odkedy je šoférovanie pod vplyvom alkoholu trestným činom, malo problémy so zákonom vyše 2800 ľudí. Po novom musia prejsť aj vyšetrením u psychiatra, ktoré zatiaľ absolvovalo iba malé percento z nich.

Od začiatku tohto roka do konca apríla totiž došlo k 464 dopravným nehodám, pod ktoré sa podpísal alkohol. Pri týchto nehodách vyhaslo päť ľudských životov. Je to teda najväčšia výstraha pre tých, ktorí by si chceli sadnúť za volant opití.

Na rok do väzenia

Výstrahou je taktiež i fakt, že od 1. novembra minulého roku je jazda pod vplyvom alkoholu nad jedno promile alebo pod vplyvom inej návykovej látky a následne odmietnutie vyšetrenia, trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za ktorý vodičom hrozí reálne až ročné väzenie.

Prítomnosť alkoholu sa bude teda tento týždeň zisťovať u každého kontrolovaného vodiča. Aj keby ho zastavili len pre vypnuté svetlá. Buďte teda opatrní, a to nielen tento týždeň.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Policajné auto_naháňačka_policajti pri aute_večer

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy