Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Košická záhada? Policajti na autách bez radarov rýchlosť merať musia
Zdielať na

Košická záhada? Policajti na autách bez radarov rýchlosť merať musia

Zdroj: TV JOJ

Viete si predstaviť, že by ste si kúpili za obrovské peniaze niečo, čo nemôžete využívať? Naše ministerstvo vnútra si to dovoliť môže. Lacné škodovky, ktoré nakúpili pre policajtov, astronomicky predražili radary. Po tom, ako sme na kauzu upozornili, minister nákup zastavil. A tu je problém.

Na predražený nákup upozornili českí odborníci

Na tender upozornili paradoxne českí odborníci. Istotne si pamätáte, ako naše ministerstvo objednalo 92 škodoviek za zvýhodnenú cenu. Keď sa však ukázalo, že drahé radary do lacných áut zrejme nebol dobrý nápad, minister dal všetko prešetriť. Cena jednej takejto Fábie sa totiž vyšplhala na 50 tisíc eur. Obsah motora je pritom 1,2.

Motoristi už isto tušia, že kúpiť auto za 50 tisíc s motorom 1,2 nie je až také výhodné, ako sa môže zdať. Nuž a od konca januára tak ministerstvo nemá ani autá, ani výsledky šetrenia. A to po dvoch dlhých mesiacoch.

Záhada nad záhady pokračuje...

Ak si ale myslíte, že záhad okolo podivného nákupu policajných áut už bolo dosť, mýlite sa. Ďalší šok prichádza z Košíc. Po meste jazdí to, čo by vlastne ani nemalo. Zbadáte totiž jednu z Fábií, ktoré mali prísť s radarom, no niet po ňom ani stopy. A pritom je v reklamácii.

Policajtom nariadili merať rýchlosť autom, ktoré nemá radar. Podľa našich informácií nákup Fábií za takmer 2 a pol milióna eur prebehol. Tie s radarmi za viac ako milión eur ministerstvo prevzalo a zaplatilo. Dodnes ale rýchlosť nemerajú. A z ministerstva dva mesiace dostávame tú istú odpoveď. "Inšpekcia tento prípad naďalej preveruje, zatiaľ nie sú známe výsledky," potvrdil hovorca ministerstva Gábor Grendel.

Viac informácií prinesieme vo večernom spravodajstve!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy