Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
HISTÓRIA. Toto je sexuálna príručka z roku 1894
Zdielať na

HISTÓRIA. Toto je sexuálna príručka z roku 1894

Dnešná doba nám povoľuje veľa vecí. Máme voľnú ruku vo výbere náboženstva, politického názoru... Neovplyvňujú nás žiadne pravidlá, rozkazy, príkazy. Predstavte si, že by ste žili v roku 1894. Tu pravidlá existovali a nie hocijaké.

Príručka sexu poučuje mladé a neskúsené ženy, ako odmietať muža. Najmä v posteli. Odvoláva sa najmä na Boha. "Rady a pokyny pre mladú nevestu, ako sa chovať a ako zachádzať s intýmnymi a osobnými vzťahmi vo zväzku manželskom. K prospechu nezrušiteľnosti tejto požehnanej sviatosti a pre slávu Božiu," takto sa začína článok plný múdrostí. 

Svadobná noc je skúška ohňom

Najdôležitejším aspektom celého článku je odmietanie muža. O sexe sa dokonca píše ako o treste, ktorý žena zažije počas svadobnej noci. "Pre citlivú mladú ženu, ktorá dostala vychovanie, je svadobný deň najšťastnejším a najhorším zároveň. Záporná chvíľa je svadobná noc, kedy sa nevesta musí vykúpiť tým, že bude prvý raz čeliť hrôze sexuálnej skúsenosti."  

Ruth Smythersová, autorka článku priam ženám znechucuje akt lásky a riadi sa feministickým heslom: dávať sa musí pomaly, zriedkakedy a hlavne s nechuťou. 

Deti až po svadbe, typické

Deti sa rodili vždy a aj naši starí rodičia vedia, že nie vždy sa to podarilo po svadbe. " Akokoľvek je sex v tom najlepšom prípade odporný a v najhoršom prípade bezbožný, bolestivý a ponižujúci zážitok, musí sa pretrpieť a ženy tak robia od počiatku vekov. Odmenou im bude sviatosť monogamného domova a detí, ktoré touto cestou vznikajú."

Čím menej, tým lepšie

"Múdra nevesta statočne pretrpí najviac dva sexuálne zážitky týždenne v prvých mesiacoch manželstva a postupom času by sa mala všetkými možnými spôsobmi snažiť znížiť ich početnosť. V tomto ohľade sa dá predstierať choroba, ospalosť či bolesti hlavy.

S úspechom sa snúbia aj večerné hádky. Podpichovanie, provokovanie zhruba hodinu predtým, ako začína zvádzanie," ďalšie klamstvo. Dnes ani svadba neskončí a nevesta na záchode rozopína ženíchovi nohavice. 

Ak vôbec sex, tak v tme

Dajme si ruku na srdce, nevzrušuje vás omnoho viac, keď sa pri milovaní vidíte v zrkadle, alebo v odraze skrine? V roku 1894 by ste sa kochať svojimi pohybmi veru nemohli. Ak by ste sa už s mužom vôbec milovali, muselo by to byť po tme. "Múdra nevesta nikdy nedovolí, aby jej muž videl jej telo neoblečené a nikdy nedopustí, aby on ukazoval svoje nahé telo jej. Ak sa sexu nedá vyhnúť , je nutné, aby sa vykonával v tme."

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články