Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Veľká noc bude veselá! Ceny vajíčok klesajú...
Zdielať na

Veľká noc bude veselá! Ceny vajíčok klesajú...

Liter benzínu veru ešte nikdy nestál toľko, ako 6 vajec. Bohužiaľ, zrejme preto, že vajíčka kupujeme snáď najdrahšie za posledné roky. Tesne pred Veľkou Nocou by však ich cena mala konečne klesnúť dole!

Denník Sme uverejnil informáciu, že niektoré prevádzky ich už predávajú lacnejšie o 20 percent. Kto si pred týždňom nenakúpil zásobu veľkonočných vajec, už dnes ušetrí. Supermarkety totiž začali vajíčka zlacňovať.

Ľudia ich nekupovali, zlacneli...

Dôvody tohto ich kroku objasňuje tajomník Únie hydinárov Ľubomír Urban: "Ceny vajec, ktoré boli v poslednom období v obchodoch, boli ozaj dosť vysoké a ľudia prestali tieto vajíčka kupovať. To znamená, že vajíčka zostávali v skladoch, a tak boli obchodníci nútení znížiť ich cenu. Robíme to aj my producenti slepačích vajec. Aj vzhľadom na to, že aj v našich skladoch sa už objavujú vajíčka po tom, ako klesol dopyt."

Po Veľkej noci ešte menej

Ľudí, samozrejme, zaujíma najmä fakt, o koľko poklesne cena vajec. Pokračuje Ľubomír Urban: "U nás, ako u producentov vajec, išla cena dole v priemere o 30 percent. A je predpoklad, že po Veľkej noci táto cena pôjde dole ešte o nejakých 15 až 20 percent."

A na záver ešte upozorňuje na jednu dôležitú vec: "Veľké supermarkety sa predzásobili vajíčkami, čiže si treba všímať na obaloch, aká je ich minimálne trvanlivosť a podľa toho by sa mal spotrebiteľ zariadiť."

ISIFA

Súvisiace články