Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Ako proti drahým vajciam? Nákupom sliepok na poľských trhoch!
Zdielať na

Ako proti drahým vajciam? Nákupom sliepok na poľských trhoch!

S drahými vajíčkami sa na Slovensku mnohí rozhodli popasovať tak, že si rovno zaobstarali sliepky. Viacerí opäť zašli do Poľska. Tamojší predajcovia hovoria, že tie ich znášajú aj dve vajíčka denne. Reportéri Michal Iľkanin a Ľudovít Kurilec zisťovali viac.

Slováci chodia do poľskej Dukly vo veľkom nakupovať živé zvieratá. Obrovský záujem bol najmä o kurčatá, nosnice a kačky. "Kúpili sme tu sliepky za päť eur jedna. Ale také, čo budú už o mesiac znášať vajíčka. Ten, čo predával, vravel, že to sú také, čo znášajú ráno jedno a večer jedno vajce," chválil sa jeden z kupujúcich.

Niektorí Slováci sem chodia nakupovať pravidelne. A radi kupujú aj prasiatka. "Malé prasatá majú 20 kíl a predávame ich po 50 eur," ponúkajú obchodníci. Aj keď by sa to nezdalo, Slováci si tu poľský trh veľmi pochvaľujú. Mnohí za ním cestujú aj niekoľko desiatok kilometrov. Dokonca tvrdia, že im doma niečo podobné chýba. Tie poľské prasiatka vraj dobre jedia, rýchlo priberajú a na poľskom trhu ich možno kúpiť lacno...

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy