Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chcete ušetriť? Tankovať sa oplatí najviac v Poľsku
Zdielať na

Chcete ušetriť? Tankovať sa oplatí najviac v Poľsku

Aj vás pri každom pohľade na informačné tabule čerpacích staníc strasie? Vyzerá to tak, že na lacnejší benzín si ešte počkáme. Podľa analytikov ešte nie je prudký rast cien za pohonné hmoty na konci. A potvrdzujú to aj štatistiky Eurostatu.

Oplatí sa nám tankovať v Poľsku

Eurostat pravidelne každý týždeň zbiera priemerné dáta z okolitých krajín. Teraz si tak môžeme pozrieť, kde sa oplatilo tankovať minulý týždeň a kto má benzín ešte drahší ako my.

Benzín Natural 95 sme mali v porovnaní s okolitými krajinami absolútne najdrahší. V priemere sme za liter benzínu vysolili 1,55 €. Najviac sa nám pritom oplatilo okrem Ukrajiny samozrejme, tankovať v Poľsku. Tam stál rovnaký benzín v priemere 1,37 €.

Porovnanie s Európou

Čo sa týka motorovej nafty, tam na tom ešte stále nie sme tak zle ako s benzínom. V priemere sme tankovali za 1,46 €, čo je tretie miesto v tejto tabuľke.

Len na spestrenie, najdrahší benzín, liter za 1,81 € mali v Taliansku. Bulhari pritom benzín 95 tankovali za 1,28 €. V porovnaní s celou Európou máme 13. najdrahší benzín a 14. najdrahšiu naftu.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy