Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Liter benzínu stojí 1,58 €! A môže byť ešte horšie...
Zdielať na

Liter benzínu stojí 1,58 €! A môže byť ešte horšie...

Napriek teplému počasiu pohľad na tabule čerpacích staníc zamrazí, pretože ceny palív znova neľútostne stúpli nahor. Benzín už tradične láme historické rekordy, no tentoraz už aj nafta.

Historicky najdrahšia nafta

Terajšie zdraženie benzínu je v tomto roku už šiestym v poradí a u nafty piatym. V praxi to znamená, že liter najpredávanejšieho benzínu 95 Natural po novom stojí v priemere 1,58 eura.

V porovnaní s cenami po zdražení pred necelým mesiacom, keď stál v priemere 1,53 centov, je to posun o celých 5 centov nahor. Pri najbežnejšej nádrži tak zaplatíme asi o 2,5 eura viac.

Liter nafty zas po novom bude stáť už 1,48 centov. Oproti minulému mesiacu teda stúpol v priemere o 3 centy, čím náš účet za bežnú nádrž stúpne o 1,50. Nová cena nafty je po prvý raz v histórii najdrahšia.

Iné štáty sú na tom horšie

Benzín však už dávno prekonal všetky rekordy spred minulých rokov a niekoľko násobne premohol aj tohtoročné. Takto drahé pohonné hmoty na Slovensku ešte nikdy v histórii neboli.

Tankujeme najdrahšie spomedzi okolitých štátov, no v rámci Európy podľa Tomáša Novotného z Natankuj.sk na tom nie sme až tak zle.  A čo sa týka nafty, patríme k najlacnejším.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy