Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci viac šetria na chlebe než na alkohole...
Zdielať na

Slováci viac šetria na chlebe než na alkohole...

Zatiaľ čo Slováci šetria na chlebe, mlieku a zelenine, alkohol si doprajú. Odhalila to štúdia Európskej banky pre obnovu a rozvoj. Podľa nej si radšej doprajeme aj cigarety na úkor základných potravín.

Menej jesť a viac piť?

Až neuveriteľných 38 percent z nás, Slovákov si dopraje radšej alkohol alebo cigarety, než by mal dokúpiť základné potraviny. Alebo na úkor základných potravín. Hoci tieto zistenia nám veľmi na cti nepridávajú, sem na tom stále lepšie ako napríklad také susedné Maďarsko. Tam na potravinách šetrí až 66 percent ľudí a na alkohole ani polovica z nich Na zlozvykoch najmenej šetria Francúzi.

Vzdali sme sa dovoleniek...

V porovnaní s inými krajinami zase Slováci obmedzili využívanie svojich áut pre vysoké ceny benzínu a nafty, ťažko sa však vzdávajú spotreby luxusných tovarov. Urobila tak len necelá polovica z nás.

Od dovoleniek však upustilo až 57 percent Slovákov, viac tak spravili už len opäť susední Maďari. Šetrenie je ale zrejme nevyhnutné, keďže až tretina našich domácností priznala pokles príjmov a smutných až 29 percent z nás priamo postihlo prepúšťanie.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy