Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dedinčania prišli o pozemky. Z kšeftovania obviňujú starostu!
Zdielať na

Dedinčania prišli o pozemky. Z kšeftovania obviňujú starostu!

V Liešťanoch pri Prievidzi to poriadne vrie. Dedinčania tu totiž podali na vlastného starostu trestné oznámenie. Podľa nich totiž obchoduje s obecnými pozemkami, falšuje ich podpisy a peniaze si necháva sám pre seba. Hlavná kontrolórka obce zistila zaujímavé skutočnosti... Starosta tak má opletačky s políciou.

Kauza sa prevalila, peniaze rýchlo previedol

Obecných pozemkov ubúdalo, no žiadne peniaze do dedinskej kasy nepribúdali. Dedinčania sa preto začali búriť a hlavná kontrolórka pátrať. Zistila, že starosta skutočne pozemky predal bez vedomia zastupiteľstva. Podľa jej slov si však peniaze nechával. Keď sa na podvod prišlo, rýchlo ich vrátil. Vec však do rúk dostala polícia.

"Prievidzký vyšetrovateľ skončil vyšetrovanie s návrhom na podanie obžaloby per prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny. V prípade dokázania viny hrozí starostovi trest na 2 až 5 rokov," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. A starosta Vladimír Šopoň? "Je to v štádiu vyšetrovania... Zatiaľ sa nebudem k veci ďalej vyjadrovať."

Dedinčania prišli aj o súkromné pozemky

To však nie je všetko. Ľudia prišli aj o svoje súkromné pozemky. "Na mojom súkromnom pozemku vznikla obecná parcela, ktorá tam nikdy nebola," tvrdí jeden z poškodených, pán Vojtko. Na kúpnej zmluve opäť figuruje starostov podpis. Ľudia, od ktorých mala obec pozemky kúpiť, však tvrdia, že nič nepredávali. "Môj podpis je falšovaný, ja som to vôbec nepodpisovala," hovorí ďalšia z poškodených dedinčanov.

Podľa starostu však ide o zákonný predaj. Vyzerá to teda tak, že kauza skončí na súde. A starosta by mohol nielen prísť o svoje miesto, ale ocitnúť sa vo väzení.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy