Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podnikateľa zruinovalo auto z bazáru! Vďaka podvodu s tachometrom
Zdielať na

Podnikateľa zruinovalo auto z bazáru! Vďaka podvodu s tachometrom

Podnikateľa z Ruskoviec pri Bánovciach nad Bebravou kúpa auta doslova zruinovala. Keď auto preberal, malo na tachometri 140 tisíc kilometrov. Po havárií však zistil, že na vozidle niekto stočil tachometer a najazdených má v skutočnosti o vyše 500 tisíc kilometrov viac. Spravodlivosti sa doteraz nedovolal...

Podľa polície pán Uríček nebol v omyle

Pánovi Uríčekovi ostalo z auta jediné - ŠPZ, technický preukaz a dlhy. Dodávku kúpil ešte v roku 2008 s oficiálne najazdenými 142 tisíc kilometrami. To však nebola pravda a na podvod prišiel o rok neskôr po nehode. "Neznámy páchateľ upravil stav tachometra z pôvodne najazdených 650 tisíc kilometrov na 142 tisíc kilometrov," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Pán Uríček okamžite podal trestné oznámenie na spoločnosť AAA Auto, od ktorej dodávku kupoval. Polícia však trestné stíhanie zastavila, pretože podľa nej bola do omylu uvedená práve spoločnosť a nie pán Uríček. "Nemáme do dnešného dňa v rukách dokumenty, ktoré by oficiálne potvrdzovali stočenie tachometru," odpovedá hovorkyňa Autocentra AAA Auto Dana Pavlousková.

AAA Auto odpovedá...

A jej odpoveď pánovi Uríčkovi? "Vaše snahy majú vyslovene špekulatívny charakter s úmyslom za každú cenu vydobyť od spoločnosti AAA Auto nejaké odškodné."

Auto dal teda opraviť na vlastné náklady s tým, že nejaké peniaze dostane z havarijnej poistky. Tú mu ale nevyplatili, pretože mal byť stočený tachometer. Keďže auto sčasti financoval cez lízing, prestal ho platiť, kým sa veci neprešetria. Lízingová spoločnosť mu ale auto zobrala a predala ho na náhradné diely. Od pána Uríčeka žiada doplatiť ešte 15 tisíc eur. "Položilo to celú firmu a mňa na kolená..."

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy