Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Patrik (22) dostal šmyk, s autom skončil vo Váhu
Zdielať na

Patrik (22) dostal šmyk, s autom skončil vo Váhu

22 / ročný Patrik z Nového Mesta nad Váhom po kolízii na šmykľavej ceste skončil aj s autom v rozbúrenej vode Váhu. Utopené vozidlo museli hľadať trenčianski hasiči.

Šmykľavá vozovka a neprimeraná rýchlosť sa s najväčšou pravdepodobnosťou podpísali pod dopravnú nehodu, pri ktorej nechýbalo veľa, aby sa skončila tragicky. Vodič aj s autom totiž skončili vo Váhu.

"Kotrmelcami" do Váhu

K dramatickej udalosti došlo  v priemyselnej časti Nového Mesta nad Váhom. 21- ročny  Patrik išiel úajne pre svoju matku do práce, keď dostal v zákrute šmyk a jeho Toyota Yaris vyletela z cesty. Vozidlo po niekoľkých "kotrmelcoch" skončilo v rozbúrenej rieke. V tom okamihu sa začal pre mladého Novomešťana boj o vlastný život.

Auto utopil, seba zachránil

Podľa našich informácii sa mladík najprv snažil otvoriť dvere na potápajucom sa aute, v čom mu však bránil silný tlak vody. Patrik ale nespanikáril a podarilo sa mu stiahnúť okno, cez ktoré sa nakoniec dostal von z vozidla. Mohutný prúd ho unášal niekoľko desiatok metrov. Život si zachranil len tým, že sa chytil konára vyčnievajúceho z vody. Vďaka tomu sa dostal na breh. 

Pátranie potápača zatiaľ márne

Utopené auto hľadali trenčianski hasiči, ale podmienky pre potápača  boli veľmi zlé. "Viditeľnosť je nulová, prúd veľmi silný. Potápač sa nedokáže orientovať, necháva sa unášať vodou a iba hmatom posudzuje terén a hľadá auto, " hovorí veliteľ zásahu HaZZ v Trenčíne Vladimír Bečár. 

Po dvoch hodinách hasiči a potápač márne hľadanie ukončili. "Potápačovi hrozí úraz, zranenie od plávajúcih brvien a konárov. Pri takejto viditeľnosti sa auto nedá nájsť," dodáva Vladimír Bečár.

Utopene auto tak zostáva pod hladinou vážskeho kanála. Hasiči budú v jeho hľadani pokračovať, až keď na to budú lepšie podmienky.

Nepozorný vodič utopil auto vo Váhu

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy