Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kuriózna dopravná nehoda v tuneli
Zdielať na

Kuriózna dopravná nehoda v tuneli

V bratislavskom tuneli Sitina došlo dnes k prvej dopravnej nehode. <b> VIDEO: zábery z kamery </b>

Bratislavský tunel Sitina dnes po prvý krát vo svojej histórii zneprejazdnila kuriózna dopravná nehoda. Od uvedenia tunela Sitina do prevádzky, sa v ňom neudiala zatiaľ žiadna vážna dopravná nehoda. 

Mladý vodič v plnej rýchlosti autom prerazil plechové dvere, za ktorými sú ukryté elektronické rozvody. A stačilo už len málo, aby v nich došlo k elektrickému skratu.

Vodič tmavého auta urobil takzvané hodiny krátko po tom, ako v plnej rýchlosti vošiel do tunela Sitina. Pravým predným kolesom vyletel na betónový obrubník a následne sa s autom dostal do nekontrolovateľného šmyku. Zastavil ho až náraz do betónového stĺpu.

Podľa Marcela Jánošíka hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti vodič poškodil dvere systému, ktorý sa nachádza v tuneli. Škodu ešte nemajú vyčíslenú.

Vodič po nehode rýchlo vyskočil z auta. Hrozilo pri tom, že do rozbitého auta nabúrajú ďalšie vozidlá idúce za ním.  

"Auto šoféroval 21-ročný mladý muž, ktorý nebol pod vplyvom alkoholu. Pri tejto nehode sa nezranil, "
povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Alena Toševová.

Zatiaľ čo nehoda úplne znemožnila prejazd tunelom v smere do Bratislavy, vo vedľajšej rúre úplne spomalil ostatné autá pokazený kamión.  

Vodič auta, ktorý rýchlou jazdou zdemoloval elektrické rozvody na tuneli a plechovú bránu, je prvým šoférom, ktorý od otvorenia Sitiny, tunel vážne poškodil. Teraz bude musieť celú škodu zaplatiť diaľničnej spoločnosti, zo svojho vrecka.

Zdielať na