Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Realita slovenských ciest? Jama, kam sa pozrieš...
Zdielať na

Realita slovenských ciest? Jama, kam sa pozrieš...

Premenlivé počasie zmenilo cesty na ementál aj na tých vzácnych úsekoch, kde sa ešte výtlky nenachádzali. Pribúda ich ako húb po daždi a správcovia siest ich nestíhajú plátať.

Diery najviac ničia autám kolesá , pneumatiky, tlmiče a tie väčšie výtlky vám vedia zatočiť aj s nápravou. Aby toho nebolo málo, môžu si to odskákať aj puklice. 

Cintorín puklíc

Frekventovaná cesta po ktorej denne prejdú 100ky áut sa zmenila na cintorín puklíc. Niet sa čo čudovať. Môže za to deravá cesta. Približne na kilometrovom úseku sme ich napočítali 16. Na niektorých bolo vidieť že tu už pravdepodobne ležia dlhší čas. Boli porozbíjané. Vodiči ich začali strácať, keď sa výtlky začali prehlbovať.

"Keď auto vbehne do diery, pri silnom náraze sa môže puklica povoliť a odpadnúť," hovorí dopravný analytik Maroš Palesch.

Radšej diaľnice

Vodiči tak na deravých cestách strácajú nemalé peniaze. Cena jednej puklice sa môže pohybovať od 10 až 40 eur. Na vozovke sme našli aj viacero druhov poznávacích značiek. Na ceste sa tak povaľujú 100ky eur. "Stačí sa pozrieť na moje auto,aj mne chyba puklica, už ju asi nenájdem," tvrdí jeden z vodičov.

Výtlkov je veľa a je ťažké sa im vyhnúť. Pri hlbších jamách sa može  poškodiť aj náprava. "Cesty sú v katastrofálnom stave, ja radšej jazdím po diaľniciach, tie sú zatiaľ v poriadku," dodáva vodič.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy