Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na Slovensku úraduje chrípka, vyžeňte ju z vášho tela!
Zdielať na

Na Slovensku úraduje chrípka, vyžeňte ju z vášho tela!

Zdá sa, že na Slovensku opäť úraduje chrípka. Náhle zmeny počasia tomu nepomáhajú. Lekári nahlásili 58 753 prípadov s akútnym respiračným ochorením.

V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je chorobnosť vyššia o 6,3 %. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Prešovskom, Nitrianskom a Košickom kraji, najnižšiu v Bratislavskom kraji. Najviac chorých bolo medzi deťmi do päť rokov. Komplikácie malo 1 412 pacientov, medzi tie najčastejšie patrili sínusitídy - v 820 prípadoch.

Najviac chorých v Nitrianskom kraji

Ďalšími komplikáciami boli pneumónie (301) a otitídy (291). Ochorenia hlásilo 65 % lekárov pre deti a dorast a 54 % praktických lekárov pre dospelých. Najvyššiu proporciu hlásiacich lekárov zaznamenali v Nitrianskom kraji a najnižšiu v Bratislavskom kraji.

V tomto týždni hlásili 8 463 prípadov chrípky a chrípke podobných ochorení (CHPO), teda 14,4 % z hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 10,1 %. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Trenčianskom a v Nitrianskom kraji, najnižšiu v Bratislavskom kraji. Najviac chorých bolo medzi deťmi od šesť do 14 rokov.

Pre zvýšený výskytu ARO a CHPO tento týždeň neučili v 13 materských školách (v dvoch v Trnavskom kraji, v troch v Trenčianskom kraji, v troch v Žilinskom kraji, v dvoch v Prešovskom kraji a v troch v Košickom kraji) a v 32 základných školách (v troch v Trnavskom kraji, v troch v Trenčianskom kraji, v dvoch v Nitrianskom kraji, v troch v Žilinskom kraji, v jednej v Banskobystrickom kraji, v 16 v Prešovskom kraji a v štyroch v Košickom kraji). V tomto týždni dočasne neučili ani v desiatich triedach základných škôl v Žilinskom kraji a na dvoch stredných odborných školách v Prešovskom kraji.

Viete, ako vyhnať chrípku z vášho tela? Užitočné rady sa dozviete TU.

Súvisiace články