Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najlepší mužský šampón? Hitler odporúča Biomen
Zdielať na

Najlepší mužský šampón? Hitler odporúča Biomen

Turecký výrobca šampónov použil vo svojej kampani na mužský šampón zábery nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Kontroverzná reklama rozhnevala Židov po celom svete...

Židia sú znechutení

V 13-sekundovom reklamnom spote dabujú rázny Hitlerov prejav slovami: "Biomen je 100-percentný mužský šampón. Keď nenosíte ženské šaty, nemali by ste používať ani ich šampón."

Kontroverzná reklama rozhnevala Židovské organizácie v Turecku i vo svete. Národný riaditeľ americkej Ligy proti hanobeniu (ADL) Abraham H. Foxman, ktorý prežil holokaust, reklamnú kampaň odsúdil a vyzval spolu so židovskými organizáciami kozmetickú spoločnosť na stiahnutie reklamy z televíznych obrazoviek.

Reklama je urážlivá

V reklamnom spote sa objavuje čierno-biely zostrih prejavu nacistického vodcu, ktorý sa strieda so zábermi na moderný mužský šampón. ADL požiadala tureckú vládu, aby "ujasnila urážlivý charakter tejto reklamy."

"Používanie záberov násilného antisemitského diktátora, ktorý je zodpovedný za masovú vraždu šiestich miliónov Židov a miliónov iných ľudí v období holokaustu na predávanie šampónov, je nechutným a úbohým marketingovým ťahom," uviedol Foxman vo svojom vyhlásení.

Sita

Súvisiace články