Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nové dôkazy. Hitler vraj nespáchal samovraždu a žil ďalej!
Zdielať na

Nové dôkazy. Hitler vraj nespáchal samovraždu a žil ďalej!

Adolf Hitler ani Eva Braunová nespáchali 30. apríla 1945 samovraždu! Všetko bolo len predstierané, navyše dvojica utiekla do Argentíny, kde sa šťastne dožili vysokého veku. To tvrdí nová kniha britských historikov, ktorá sa má zakladať na výpovedi očitých svedkov a pátraní v Južnej Amerike...

Cez Španielsko a Kanárske až do Argentíny

Grey Wolf: The Escape of Adolf (Americký vlk: Útek Adolfa) je nová kniha historika a žurnalistu Gerrarda Williamsa a filmára a fotografa Simona Dunstana, píše portál dailymail.co.uk. V nej sa obaja zaoberajú teóriou, tvrdiacou, že dvojica z berlínskeho bunkra utiekla a ich cesta viedla cez Španielsko a Kanárske ostrovy až do Južnej Ameriky.

Šťastne žil s Braunovou a dvoma dcérami

Tu mali žiť do vysokého veku a mať dve dcéry. Hitler tak zomrel vlastne až vo veku 73 rokov v roku 1962. Žiadna samovražda guľkou u Hitlera a požitím kyanidu u Evy Braunovej sa teda nekonala. "Nechceme prepisovať históriu, ale dôkazy o úteku Adolfa Hitlera, ktoré sme objavili, sú príliš očividné, než aby sme ich ignorovali," obhajuje teóriu Williams. "Neexistujú žiadne forenzné dôkazy o smrti Hitlera a Braunovej a príbehy očitých svedkov o ich živote v Argentíne sú pôsobivé."

Lebka u Rusov nepatrí Hitlerovi!

Na úteku Führera Tretej ríše a jeho ženy sa podľa nich mali podieľať aj autority z americkej spravodajskej služby. Naopak kúsky lebky, ktoré sú v ruskom vlastníctve a majú patriť Adolfovi Hitlerovi, vlastne patria žene s vekom pod 40. A Hitler mal mať oficiálne v čase smrti 56 rokov.

Svoju teóriu zakladajú na výskume na argentínskej pôde, svedectvách očitých svedkov ako napríklad pilota, ktorý mal dvojicu prevážať, a tiež odtajnených dokumentoch FBI. "Dvom zo svedkov sa dokonca počas našej práce na knihe vyhrážali smrťou," dodáva Dunstan.

Hitler prežil? Výmysly!

Popredný a uznávaný britský historik Guy Walters sa však tejto senzačnej teórii vysmieva a označuje ju za brak najhoršieho zrna, založenom na pochybných druhotných zdrojoch. "Teória, že Hitler prežil, vlastne popiera desiatky rokov výskumu skutočnými historikmi a spravodajcami... Títo dvaja autori by sa mali hanbiť," tvrdí Walters.

Jediné áno dáva obom autorom v prípade lebky u Rusov. Odvoláva sa tiež na 94-ročného Rochusa Mischa, jediného preživšieho z berlínskeho bunkra a bývalého operátora Hitlera, ktorý na vlastné oči videl mŕtvoly nemeckého vodcu a jeho ženy... Nejde však o prvú knihu o Hitlerovom živote v Južnej Amerike...

Ukážka z filmu Triumf vôle Leni Riefenstahl:

ISIFA/Mosaic Images

Sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy