Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Nacistické listy dorazili z Prahy! Útočia na hrušovských Rómov
Zdielať na

Nacistické listy dorazili z Prahy! Útočia na hrušovských Rómov

A v hlavných úlohách v listoch vystupujú nacistický vodca Adolf Hitler a neslávne známy strelec z Devínskej Novej Vsi Ľubomír Harman. Listy s rasistickým obsahom dostali práve na obecný úrad v obci Hrušov pri Rožňave a do miestnej rómskej osady. Starosta si nevie vysvetliť prečo, keďže problém s miestnymi Rómami vôbec nemajú. Z obsahu listov majú strach všetci...

Do dediny dorazili zatiaľ dva listy, obidva odoslané z Prahy. Obsah oboch bol rovnaký - fašistické symboly, báseň smerujúca proti Rómom a napokon vyhrážky, ktoré mrazia. Vulgarizmy ani nadávky nevynímajúc.

"Obrázok Hitlera tam bol, taká značka, už som hneď vedela, že čo to má znamenať," zdôverila sa so svojimi obavami jedna z rómskych žien. Miestni sa vyhrážok z listov boja, očakávajú aj útoky na svoje rodiny. "Ja som sa zľakla, tak som to priniesla hore starostovi."

Zaujímavé je práve miesto, odkiaľ boli listy odoslané. Starosta Gabriel Párty si to nevie nijako vysvetliť. Netuší, prečo sa práve odtiaľto dostali listy s rasistickým motívom do jeho obce. "Ako to s nami súvisí," pýta sa Párty. Prípad má už v rukách polícia. Odosielateľovi po vypátraní hrozia až tri roky väzenia!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy