Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Z Hitlera chceli urobiť ženu. Estrogénom...
Zdielať na
Zahraničie

Z Hitlera chceli urobiť ženu. Estrogénom...

Hitler, najväčší diktátor a vodca Tretej ríše, ležal mnohým v žalúdku a tak sa stal stredobodom atentátnikov. Niektorí ho chceli zabiť bombou alebo strelnými zbraňami. Iní vymysleli oveľa šialenejšie cesty, ako sa ho zbaviť. Britské tajné služby ho plánovali dokonca zoženštiť.

Všetky pokusy však boli neúspešné a rodák z rakúskeho Braunau nad Inne si nakoniec siahol na život sám. Britské  tajné služby mali pritom úžasný plán. Chceli prepašovať do Hitlerových jedál estrogén. Vo veľkých dávkach by bola výsledkom menšia agresivita. Britskí špehovia mali vraj k Hitlerovi až tak blízko, že by nemali problém dostať sa k jeho jedlu.

Hitler mal vlastných ochutnávačov jedál. Pomýšľať na jeho otrávenie teda nemalo absolútne žiadny význam. Proti estrogénu by však boli bezmocní aj jeho ochutnávači. Nemá totiž žiadnu žiadnu chuť, zároveň by mal pomalý a nenápadný efekt. Ochutnávači by si teda nič nevšimli. Celá akcia tak bola reálne uskutočniteľná.

Tento plán načrtol profesor Brian Ford v jeho novej knihe Tajné zbrane: Technológia, veda a závod o víťazstvo 2. svetovej vojny (Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II). Zoženštiť Hitlera bol len jeden z mnohých pokusov o predčasné ukončenie vojny. Jedným z ďalších bolo rozliatie lepidla na nacistické jednotky či prepašovanie bomby do Nemecka v konzervách s ovocím.

Sita

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy