Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
História sexu a milovania? Toto je najväčšie erotické múzeum
Zdielať na

História sexu a milovania? Toto je najväčšie erotické múzeum

Viete, kde sa nachádza múzeum erotiky, o ktoré je najväčší záujem v Európe? V Berlíne. Presne na tomto mieste sa dozviete, ako vyzerala erotika od počiatku ľudstva až po súčasnosť, a to na všetkých kontinentoch.

Erotika minulosti

Hneď na prvom poschodí natrafí návštevník na zbierky, ktoré predvádzajú históriu erotiky v Európe. Vidieť tu môžete rokokový nábytok alebo sošky, ktoré boli ozdobou šľachtických domov. Antika je zastúpená sochou spiaceho mladíka, ktorý sníva o bohyni Afrodite. Prelom 19. a 20. storočia ukazuje, ako vznikali erotické maľby a kresby tejto doby.

Afrika nenecháva nikoho na pochybách o tom, že tejto kolíske ľudstva sa to v histórii erotickými motívmi hemží. Od amuletov, sôch a sošiek všemožných bohov, až po rôzne pomôcky či náhrady.

Erotika v arabských krajinách tabu? Zdanie klame. Obľúbené boli predovšetkým rozšafné sošky a taktiež klasické pásy cudnosti.

Afrodiziaká aj komiksy

Ázia popisuje erotiku ako jednu z hlavných činností človeka. Príbehy vyšívané do látok alebo kreslené na zvitky papiera dnes pripomínajú erotické komiksy súčasnosti. Mať tieto komiksy zavesené doma na stene, to vtedy znamenalo vysoké postavenie.

Obľúbené boli aj afrodiziaká, ako napríklad sušený tigrí penis. Ten je u návštevníkov múzea veľmi obľúbený. "Tak asi najzaujímavejší bol pre mňa vysušený tigrí penis, ktorý sa musí naložiť na tri týždne do ryže...," hovorí návštevník múzea.

ISIFA

Súvisiace články