Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezabudnite požiadať o ročné zúčtovanie dane
Zdielať na

Nezabudnite požiadať o ročné zúčtovanie dane

Čas na platenie daní sa nemilosrdne blíži. Kým podnikatelia majú na odovzdanie daňových priznaní čas do konca marca, ak pracujete ako zamestnanci, dnes máte posledný deň, aby ste požiadali o zúčtovanie dane. V opačnom prípade si zbytočne skomplikujete situáciu.

Posledný deň na zúčtovanie

Ak pracujete ako zamestnanec a chcete si ušetriť zbytočné problémy, nezabudnite požiadať svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane. Netreba však zabúdať, že na to máte už iba niekoľko hodín.

Pokiaľ ste doteraz nedostali tlačivo na žiadosť, môžete si ho nájsť na internetových stránkach Daňového riaditeľstva. Podmienkou na podanie žiadosti je, aby ste mali príjmy len zo závislej činnosti, teda v minulom roku ste mohli mať aj viacero zamestnaní, no štandardne za vás zúčtovanie odovzdáva ten posledný.

Živnostníci majú čas do marca

Samozrejme, k tomu mu musíte predložiť všetky potrebné potvrdenia a doklady od ostatných zamestnávateľov. Zároveň by ste nemali mať príjmy zo samostatnej činnosti, či už honoráre, príjmy z úrokov, z prenájmu alebo podobne.

V tom prípade ste povinní podať daňové priznanie sami a čas na jeho odovzdanie sa vám predĺži do 31. marca. To sa stane aj vtedy, ak dnešný termín ako zamestnanec bez vedľajších príjmov nestihnete.

TV JOJ

Súvisiace články