Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Smrť ďalšej policajtky! V Ostrave sa zastrelila 29-ročná žena
Zdielať na

Smrť ďalšej policajtky! V Ostrave sa zastrelila 29-ročná žena

Zdroj: novinky.cz

Mladá žena, ktorá pracovala na polícii tri roky spáchala pravdepodobne v noci samovraždu.

"Na miesto prišla hliadka obvodného oddelenia, ktorá v uvedenom priestore našla zastrelenú ženu. Policajti zistili, že ide o policajtku Mestského riaditeľstva polície v Ostrave" povedal pre novinky.cz hovorca Mestského riaditeľstva polície v Ostrave Miroslav Pech.

Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že mladá žena, ktorá na polícii pracovala tretí rok, spáchala pravdepodobne v noci samovraždu. Podľa Pecha došlo k tragédií mimo služby a podľa doterajších zistení prípad s výkonom služby nesúvisí. Prečo sa policajtka zastrelila, sa snaží políciacia zistiť i z výpovedí známych, kolegov a ženiných přátel. Podle informací českého denníka Práva viedli ženu k samovražde zrejme osobné dôvody. Pech to ale nepotvrdil a zároveň nepovedal, či sa žena zastrelila služebnou alebo osobnou zbraňou.

Podobný prípad sa stal pred dvoma týždňami v budove policajného riaditeľstva v Prahe, kde proti sebe zbraň obrátia 29-ročná kriminalistka. Policajtka nechala list na rozlúčku, v ktorom svoj čin vysvetlila šikanovaním na pracovisku.

V radoch českej polície dochádza v priemere k desiatom prípadom samovraždy ročne. Najtragickejší bol v tomto smere rok 1998, keď inšpekcia vyšetrovala až 18 prípadov samovrážd príslušníkov polície.

Prípady napätia, hlbokých nezhôd či dokonca šikanovania v radoch polície údajne nie sú až také zriedkavé, ako by to zodpovedalo zriedkavým správam v médiách.

Tento týždeň začala inšpekcia ministerstva vnútra vyšetrovať pomery v radoch polície v Českých Budějoviciach. Miestni policajti totiž podali na svojho riaditeľa trestné oznámenie, v ktorom ho obvinili z psychického nátlaku na policajný zbor a niekoľkých prípadov zneužitia právomocí a postavenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy