Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sopečný popol prikoval dovolenkárov k zemi
Zdielať na

Sopečný popol prikoval dovolenkárov k zemi

Zdroj: SITA

Chaotické pomery dnes vládli na letisku Fiumicino v Ríme, v Grécku. Kvôli mračnu sopečného popola dnes zatvorili 13 letísk na severe Španielska vrátane veľkých letísk na Malorke a v Barcelone.

Stovky pasažierov strávili noc na pohovkách, smerom na sever sa nelietalo. Talianska civilná ochrana poskytla poľné postele a potraviny.

Zatvorenie vzdušného priestoru vyvolalo nápor na talianske železnice, ktoré na zvládnutie situácie vypravili desiatky mimoriadnych vlakov.

Všetky medzinárodné vlaky sú vypredané až do 23. apríla, oznámili talianske železnice. Najväčší nápor cestujúcich vznikol na severojužnom ťahu Miláno-Neapol.

V Grécku uviazlo asi 2000 turistov a obchodníkov. Od piatku nepriletel do krajiny ani jeden cestujúci zo strednej Európy. Mnohí majitelia hotelov sú zúfalí.

V najbližších dňoch sa malo otvoriť množstvo hotely na ostrovoch v Egejskom mori. Hotelieri však zatiaľ nezamestnali personál, pretože sa obávajú pokračujúcich obmedzení leteckej dopravy.

Kvôli mračnu sopečného popola dnes zatvorili 13 letísk na severe Španielska vrátane veľkých letísk na Malorke a v Barcelone.

Na španielskych dovolenkových ostrovoch, ako sú Malorka či Kanárske ostrovy, uviazli desaťtisíce dovolenkárov, pretože letiská v Nemecku, Veľkej Británii a mnohých európskych krajinách sú uzavreté.

Najčítanejšie správy