Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Streľba počas reči Bakijeva
Zdielať na
Zahraničie

Streľba počas reči Bakijeva

Výstrely sa ozvali, keď Bakijev vystúpil na pódium

Výstrely sa ozvali v čase, keď Bakijev vystúpil na pódium a chcel prehovoriť k zhromaždeným. V tom čase sa iba niekoľko sto metrov od nich konala demonštrácia stúpencov dočasnej vlády. Zatiaľ nie je známe, že by pri incidente niekto utrpel zranenia. To, kto strieľal, je takisto nejasné.

S kirgizským prezidentom Kurmanbekom Bakijevom podľa najnovších informácií telefonoval ruský premiér Vladimír Putin. Bakijev sa ukrýva na juhu Kirgizska od násilných protestov, ktoré zachvátili tamojšie hlavné mesto Biškek.

Ako dnes uviedol Putinov hovorca Dimitrij Peskov, išlo o ich prvé rokovanie od udalostí, počas ktorých bol Bakijev zbavený moci. "Je pravda, že Putin sa telefonicky rozprával s Bakijevom," potvrdil hovorca s tým, že ich rozhovor sa odohral v stredu v noci. Žiadne detaily však nie sú známe.

Bakijev z hlavného mesta ušiel 7. apríla po rozsiahlych protestoch, ktoré prerástli do násilností. Počas nich demonštranti obsadili viacero vládnych budov. Odvtedy sa prezident ukrýva vo svojom rodnom kraji na juhu Kirgizska.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy