Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Izrael je zapáchajúca mŕtvola, tvrdí Ahmadínedžád
Zdielať na
Zahraničie

Izrael je zapáchajúca mŕtvola, tvrdí Ahmadínedžád

Zdroj: cs.wikipedia.org

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád vo štvrtok vyhlásil, že Izrael je "zapáchajúca mŕtvola" odsúdená na zánik.

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád vo štvrtok vyhlásil, že Izrael je "zapáchajúca mŕtvola" odsúdená na zánik. Sionistický režim je na ceste k zániku a narodeninové oslavy ho nezachránia, povedal Ahmadínedžád v súvislosti s oslavami 60. výročia založenia štátu, ktoré sa v Izraeli začali v stredu.

"Tí, ktorí si myslia, že oživia túto zapáchajúcu mŕtvolu uzurpátorského a falošného izraelského režimu, keď usporiadajú narodeninovú oslavu, sa veľmi mýlia," citovala Ahmadínedžáda iránska oficiálna agentúra IRNA.

"Dôvody pre existenciu sionistického režimu sú spochybňované a tento režim je na ceste k zániku," pokračoval iránsky prezident. "Izrael je už na konci ako mŕtvy potkan, ktorého zabili Libanončania," povedal Ahmadínedžád, čím narážal na vojnu medzi Izraelom a libanonským šiitským hnutím Hizballáh.

Islamská republika považuje Izrael za svojho úhlavného nepriateľa a jej nenávisť k židovskému štátu sa začala výrazne prehlbovať v roku 2005, keď sa Mahmúd Ahmadínedžád stal prezidentom.

Ten v minulosti pobúril svet spochybňovaním holokaustu či názorom, že Izrael treba vymazať z mapy sveta. Irán tiež podporuje extrémistické protiizraelské skupiny, akými sú Hizballáh v Libanone a Hamás na palestínskych územiach.

Zdielať na

Najčítanejšie správy