Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Samospráva obce Mlynky pripravená pozastaviť rozhodnutie
Zdielať na
Zahraničie

Samospráva obce Mlynky pripravená pozastaviť rozhodnutie

Zdroj: TV JOJ

Do sporu v Mlynkoch vstúpil predseda Nomos Regionalizmus (NoRe) János Bósza

Predstavitelia samosprávy obce Mlynky podľa predsedu Nomos Regionalizmus (NoRe) Jánosa Bósza prisľúbili, že v utorok samospráva obce Mlynky predloží na schôdzi zastupiteľstva návrh, ktorým minimálne na14 dní pozastavia platnosť rozhodnutia o presťahovaní slovenských organizácií zo Slovenského domu. Ako uviedol Bósza dnes pre agentúru SITA, riešenie situácie existuje. "Treba apolitizovať spor. Obe zúčastnené strany prijali ponúknutú dobrovoľnú službu NoRe, v úlohe sprostredkovateľa," povedal.

V pondelok bude podľa Bószu samospráva obce Mlynky a Slovenská samospráva z obce Mlynky za účasti sprostredkovateľa NoRe pokračovať v apolitickom rokovaní, ktorého cieľom je dosiahnuť dohodu. NoRe chce vypracovať návrh takej konečnej dohody, ktorá by bola prijateľná pre obe zúčastnené strany.

NoRe podľa Bószu ponúklo svoju dobrovoľnú činnosť v úlohe sprostredkovateľa, aby apolitizovalo tento vzniknutý spor a vylúčilo z uvedeného diania tzv. veľkú politiku, ako i priživujúce sa politické hyeny z oboch krajín.

"Nie, aby opäť veľká politika profitovala z uvedenej veci na úkor bežného radového človeka, občanov, na škodu hornozemských Maďarov. Aj týmto by sme zároveň chceli dokázať, že aj mimovládne združenia vedia využiť na svoju existenciu a činnosť Ústavou SR dané práva, podať pomocnú ruku, trebárs aj v inom štáte žijúcim a k inému národu patriacim občanom," uviedol Bósza.

Zdielať na

Najčítanejšie správy