Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Šoférovi autobusu, ktorý havaroval v Srbsku, predĺžili väzbu na 30 dní
Zdielať na

Šoférovi autobusu, ktorý havaroval v Srbsku, predĺžili väzbu na 30 dní

BRATISLAVA / Šofér, ktorý práve nešoféroval autobus v čase tragickej nehody dovolenkárov na srbskej diaľnici, priletel v utorok v noci vládnym špeciálom na Slovensko. Druhý vodič pre vyšetrovanie tragédie ostal na miestnej polícii.

Vodiča srbská polícia zadržala po nehode. Po vypočúvaní, ho z väzby neprepustili. Vo štvrtok sa postavil pred sudcu. Ten rozhodol, že ostane naďalej zadržaný po dobu tridsiatich dní, po túto dobu bude vo vyšetrovacej väzbe.

S konzulkou a policajtom

V neustálom kontakte v Srbsku je s ním aj slovenská konzulka a policajný pridelenec, ktorý mu poskytujú aj potrebnú konzulárnu asistenciu. Vodičovi pomoc ponúkla aj cestovná kancelária.

Tragédia sa stala o pol štvrtej ráno na diaľnici neďaleko juhosrbského mesta Niš. Slovenský autobus cestovnej kancelárie Aeolus viezol z gréckeho Korfu 29 slovenských a českých dovolenkárov, zišiel z cesty a prevrátil sa. Pri nehode zahynulo päť ľudí a 26 sa zranilo.

V Srbskej nemocnici v meste Niš stále zostávajú dve Slovenky, ktoré pri nehode autobusu na srbskej diaľnici začiatkom týždňa utrpeli najťažšie zranienia:

Zranené Slovenky v Srbsku

Väčšina z dovolenkárov sa vládnym špeciálom už vrátila domov. V nemocnici v Srbsku ostávajú ešte dve najvážnejšie zranené Slovenky, ktoré tiež čakajú na príchod na Slovensko hneď, ako im to ich zdravotný stav dovolí.

Príčiny a okolnosti nehody, srbskí policajti stále vyšetrujú a autobus podrobujú expertíznemu skúmaniu.

Odhady

Niektorí z českých dovolenkárov sa pre český internetový spravodajský portál vyjadrili, že autobus, ktorý ich vyzdvihol pri trajekte, mal byť poškodený. Údajne aj vodiči mali potvrdiť, že sa po ceste do Grécka mali zraziť s jeleňom a že bok autobusu vpredu mal byť rozbitý a zlepený.

Objavujú sa aj dohady, že malo byť na autobuse údajne aj puknuté čelné sklo. Vraj mohlo prasknúť za jazdy a vodič sa ho mohol zľaknúť.

Téme sa venuje redaktorka Veronika Hulíková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy