Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ako naživo! Noví rekordéri v staronovej knihe rekordov
Zdielať na
Zahraničie

Ako naživo! Noví rekordéri v staronovej knihe rekordov

Guinessova kniha rekordov môže byť pre ľudí ešte zaujímavejšia. Vydavateľ knihy rekordérov oživil tak, že doslova vystupujú z knihy. Posledné vydanie známej Guinnesovej knihy rekordov z celého sveta neprináša len nové rekordy, ale aj nový spôsob ich prezentácie.

Atraktivita aj pre deti

Najnižšiu ženu sveta, najstaršiu gymnastku či najťažšiu športovkyňu si čitatelia môžu pozrieť skoro ako naživo. Mimoriadne pôsobivý je aj rekordér hltač nožov a muž s najväčšími bicepsmi a tricepsmi. "Snažíme sa, aby naša kniha bola atraktívna aj pre deti, aby ju radi čítali. Náš nový interaktívny sprievodca im napríklad umožní, aby sa mohli odfotografovať s najnižším človekom sveta, pohrať sa s najmenším psom," uviedol Craig Glenday, šéfredaktor Guinessovej knihy rekordov.

Zvieratá aj zberateľské kúsky

57. vydanie knihy obsahuje tiež rekordy zo živočíšnej ríše. Najväčší kôň, pes a najmenší býk sveta sú iba začiatkom. Veľkému úspechu sa teší aj papagáj, ktorý za minútu dokáže dať najviac košov v nimi basketbale. Do knihy sa dostali aj vášnivé zberateľky bábik. Ich tisícové zbierky bábik Barbie či Hello Kitty mačiatok sa však do novej aplikácie ku knihe nepomestili.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy