Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na festivale zomrelo 4-mesačné bábätko. Spávalo v aute...
Zdielať na

Na festivale zomrelo 4-mesačné bábätko. Spávalo v aute...

Zatiaľ čo jeho mladí rodičia sa zabávali pri pódiu, užívali si festivalovú atmosféru, ich 4-mesačné bábätko prespávalo v týchto horúčavách v aute ani nie 50 metrov od nich. V nedeľu skoro ráno ho však našli ležať bez známok života.... Na mieste bol reportér Bohumil Roub.

Mŕtve dieťa objavila matka

Východočeskí policajti teraz vyšetrujú prípad, ktorý sa stal na hudobnom festivale Yanderov pri mestečku Chrudim v Pardubickom kraji. Podľa našich informácií sa na ňom zúčastnilo množstvo párov s malými deťmi. Jedno však festivalovú horúčku neprežilo. Mala ho skoro ráno o piatej objaviť v aute jeho vlastná matka.

"Ešte v noci dieťa matka kŕmila, do rána však zomrelo," uviedla krajská polícia. Rodiča im vraj tvrdili, že dieťa pravidelne kontrolovali, nález jeho mŕtveho tela však nahlásili až štyri hodiny po skončení koncertov. "Je to absurdné brať si so sebou deti na takúto akciu. Hlavne keď sa nevie, ako to tu bude vyzerať," komentoval miestny záhradkár tragédiu.

Vina rodičov?

Podľa hovorcu miestnej polície Lukáša Maiera spal otec dieťatka v stane, matka s ním prespávali v aute. Pre objasnenie úmrtia bola nariadená súdna pitva, nevylučuje sa však dosť častý syndróm náhleho úmrtia u dojčiat. "Prípad sa vyšetruje s podozrením na trestný čin ublíženia na zdraví," dodáva však Maier.

Reportáž priamo z festivalu si pozrite aj v dnešných NOVINÁCH TV JOJ o 19:30!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy