Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Unesené bábätko z Česka. Únosca vraj smeruje k Bielorusku
Zdielať na

Unesené bábätko z Česka. Únosca vraj smeruje k Bielorusku

Len trojtýždňové dievčatko ostáva stále nezvestné a zalarmovaní sú pohraniční policajti nielen v Nemecku, ale aj Poľsku. Neznámy muž, ktorý dieťatko ukradol z kočíka rovno pred očami mladučkej matky v ústeckých Trmiciach, má podľa poľského internetového portálu Nowiny24 smerovať k poľsko-bieloruskej hranici.

V pohotovosti pohraniční policajti

Pravdepodobne sa tak únoscovia aj s dieťatkom nachádzajú v Poľsku, tamojší policajti sú preto v pozore. Poľský server však na rozdiel od prvotných informácií, že dieťa sa vezie v čiernom VW Tourane, informujú o čiernom VW Tiguane, po ktorom aj pátrajú. Kamery ešte v Česku zaznamenali registračnú značku 3U1 4474, keďže je však kradnutá, môže byť zmenená za inú.

V pohotovosti je teda celá poľská pohraničná stráž, ak by skutočne podľa serveru išlo o auto únoscu s malým dieťatkom. Policajti tu tiež žiadajú verejnosť a prípadných svedkov o podrobné informácie.

Únos pred očami ľudí aj matky

Neznámy muž má byť 180 až 190 cm vysoký, bielej pleti a tmavých vlasov. Dievčatko uniesol v stredu okolo poludnia, vytiahol ho matke z kočiarika rovno pred jej očami na ústeckom námestí Trmice. Po nasadnutí do auta vtedy údajne zamieril k nemeckým hraniciam.

Dieťa malo na sebe v čase únosu šedé tričko s dlhými rukávmi a modrými pruhmi, šedé tepláčiky s červeným pruhom, na nohách ružové látkové topánočky. Pod oblečením malo biele body s obrázkom krokodíla na hrudi. Dievčatko má na ľavej strane krku nad ramenom polcentimetrovú tmavú škvrnu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

flickr/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy