Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Únos bábätka (3). Muž zrejme utiekol do Nemecka
Zdielať na

Únos bábätka (3). Muž zrejme utiekol do Nemecka

Česká polícia ďalej pátra po bábätku, ktoré v stredu niekto uniesol v Ústí nad Labem. Hoci polícia nasadila do pátrania desiatky ľudí i vrtuľník s temorvíziou, preverovala autá a prehľadávala pohraničie, sotva 3-týždňovú zatiaľ nenašla.

Vyšetrovanie pokračuje, kriminalisti mimo iného preverujú záznamy z kamerového systému. Pre podozrenie, že mohol mať únosca namierené do Nemecka, požiadali vyšetrovatelia o spoluprácu aj tamojších kolegov. Žiadne informácie o pohybe podozrivých však podľa policajnej hovorkyne Petry Trypesovej nie sú.

Po únose sa prezliekol

"Záznamy z kamier však mimo iného ukázali, že muž sa počas cesty prezliekol do kvetovanej košele," uviedla Trypesová. Možno tak predpokladať, že bude aj ďalej meniť oblečenie. Polícia taktiež nevylučuje, že jeho čierny VW Touran už môže mať inú značku. Ta pôvodná, ktorú zaznamenali kamery, bola 3U1 4474.

Vyšetrovatelia znova vypočúvajú svedkov a taktiež matku a jej rodinu. Snažia sa nájsť nové informácie, ktoré by vyšetrovanie posunuli ďalej. "Otca dieťaťa polícia nemohla vypočuť, pretože nie je uvedený v rodnom liste," vysvetlila Trypesová.

Pred očami matky

Neznámy muž dievčaytko uniesol v stredu poobede na ústeckom predmestí Trmice. "Na križovatke ulíc Gorkého a Žižkova v Zelenom parku oslovil neznámy muž matku dievčatka," popísala udalosť policajná hovorkyňa. Muž potom bábätko vytiahol pred očami matky z kočíka, nasadol do auta a opdišiel smerok k štátnej hranici s Nemeckom.

Dieťa malo na sebe v tej chvíli šedé tričko s dlhým rukávom s modrými pruhmi, šedé tepláčiky s červeným pruhom a na nohách ružové látkove topánočky. Pod oblečením malo biele body s obrázkom krokodýla na hrudi. Dievčatko má na ľavej strane krku nad ramenom polcentimetrovú tmavú škvrnu. Únoscom je podľa polície muž bielej pleti, 180 až 190 centimetrov vysoký, s krátkymi rovnými hnedými vlasmi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy