Polojasno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Tymošenkovej hladovka neprejde, stravu jej nanútia!
Zdielať na

Tymošenkovej hladovka neprejde, stravu jej nanútia!

Keď to nepôjde podobrotky, pôjde to pozlotky. V tomto duchu zrejme prekazia hladovku Julie Tymošenkovej. Tá od piatku neprijíma potravu na znak protestu voči podmienkam, v ktorých ju väznia.

Stravu jej chcú nanútiť

Hlavným dôvodom sú údajné fyzické útoky vojenskej stráže, ktoré majú dokazovať modriny a podliatiny na Tymošenkovej tele. Úrady bývalú premiérku už upozornili, že ak nezačne jesť dobrovoľne, stravu jej nanútia.

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč zároveň nariadil začatie vyšetrovania vo veci údajného fyzického napadnutia väznenej expremiérky. Janukovyč takto koná pod tlakom vyjadrení lídrov Európskej únie, ktorí kritizujú ukrajinské orgány za tvrdé zaobchádzanie s odsúdenou opozičnou líderkou.

Politička si odpykáva trest

Tymošenkovú už niekoľko mesiacov väznia v meste Charkov, kde si odpykáva sedemročný trest za zneužitie právomocí a čaká na opätovné predvolanie pred súd pre obvinenia z viacerých ďalších zločinov.

Politička sa dlhodobo sťažuje na bolesti, odmieta však pomoc ukrajinských lekárov, pričom ich obviňuje zo zaujatosti a plnenia príkazov jej úhlavného politického súpera, prezidenta Viktora Janukovyča.

Julija Tymošenková_detail tváre_vlajka_ukrajinská za ňou

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy