Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tymošenkovú obviňujú z vraždy, vo väzení ju vraj mučia!
Zdielať na

Tymošenkovú obviňujú z vraždy, vo väzení ju vraj mučia!

Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková napokon predsa len súhlasila, aby jej zdravotný stav posúdila skupina vybraných lekárov. Potvrdili to zástupcovia väznice, kde si líderka opozície odpykáva sedemročný trest za zneužitie právomocí.

Tymošenková podľa predošlých správ prehliadku odmietla s tým, že si neželá, aby ju vyšetrovali aj ukrajinskí medicínski experti, keďže im nedôveruje. Tím jednástich lekárov - z nich piati sú z Ukrajiny a šiesti z Kanady a Nemecka - pricestoval za Tymošenkovou do ukrajinského Charkova ešte v utorok, informovala tlačová agentúra RIA Novosti.

Podľa Tymošenkovej dcéry ju mučia!

Lekári sa majú zaoberať Tymošenkovej námietkami, podľa ktorých expremiérke vo väzení bránia v prístupe k riadnej zdravotnej starostlivosti. Jej dcéra Jevgenija začiatkom februára väzenských lekárov obvinila z toho, že matke aj napriek problémom s chrbticou odmietajú podávať lieky proti bolesti a "mučia" ju

Mala prsty aj vo vražde?

Tymošenkovej koncom decembra zamietli odvolanie proti rozsudku z 11. októbra, na základe ktorého si má odsedieť sedem rokov za zneužitie premiérskych právomocí pri podpise zmluvy o dodávkach ruského plynu v roku 2009. Následne ju previezli z Kyjeva do Charkova. Tymošenková navyše čelí ďalším obvineniam týkajúcich sa finančných zločinov, vyšetrovatelia však preverujú aj možnosť, že sa podieľala na vražde poslanca a podnikateľa Jevgenia Ščerbana spred 15 rokov.

Ako vyzerá Tymošenkovej cela? Žiadny komfort to nie je, veď posúďte sami!

ISIFA/reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy