Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Takto má vyzerať Tymošenkovej cela
Zdielať na

VIDEO: Takto má vyzerať Tymošenkovej cela

Júlia Tymošenková má v cele luxus ako v trojhviezdičkovom hoteli. Video, ktoré koluje internetom, ukazuje, že bývalej ukrajinskej premiérke tam nechýba klimatizácia, chladnička ani sprcha. Jej právnik to označil za podvod a tvrdí, že Tymošenková spáva v oveľa skromnejšej izbe.

Na záberoch je vidieť, že Tymošenková sa ani vo väzení nevzdala svojho typického vrkoča. Autor videa ju zachytil ako leží v posteli a snaží sa proti jej filmovaniu namietať. Zvuková stopa však chýba. Až pri snímaní nadštandardného zariadenia cely počuť ako bývalá ukrajinská premiérka kričí, že žije v neprijateľných podmienkach a nechce, aby o jej väzení vznikol falošný obraz.

Hyenizmus

Zábery vznikli zrejme pri návšteve zdravotníkov, ktorí expremiérku vyšetrujú pre jej zlý zdravotný stav. Tváre autorov sú v odraze zrkadla rozmazané. Tymošenkovej obhajca označil zverejnenie tohto videa za hyenizmus. "Oni ju nešli liečiť, ale nakrúcať v pozícii, aká vyhovuje im. Som presvedčený o tom, že to osobne zorganizoval prezident Janukovyč,“ uviedol Tymošenkovej obhajca Sergey Vlasenko.

ISIFA/reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy