Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Osobnosť roka 2011? Zosnulý Steve Jobs (†56)
Zdielať na

Osobnosť roka 2011? Zosnulý Steve Jobs (†56)

Počítačový génius, technologický guru. Aj takýmito prívlastkami svet častoval Steva Jobsa (†56), muža v roláku a džínsoch. Zomrel v októbri a teraz je osobnosťou roka 2011.

Zosnulý spoluzakladateľ spoločnosti Apple sa stal v ankete portálu I Want Media mediálnou osobnosťou roka 2011.

Pokoril aj Facebook

Jobs získal spomedzi desiatich nominovaných až 42 percent hlasov. Na druhej priečke sa s 18 percentami hlasov umiestnil mediálny magnát Rupert Murdoch.

Okrem nich tvorili desiatku nominovaných tiež herec Charlie Sheen, moderátorka Oprah Winfrey a spoluzakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg. Vlani sa stal víťazom ankety zakladateľ WikiLeaks Julian Assange.

Prehral boj s rakovinou

Steve Jobsovi diagnostikovali rakovinu pankreasu ešte v roku 2003. Následne na to absolvoval transplantáciu pečene, aby sa zabránilo šíreniu choroby. S tou bojoval aj nasledujúce roky, no nikdy sa nevzdával.

Jobs v auguste pre chorobu rezignoval na post výkonného riaditeľa Apple Inc., zostal však predsedom Rady riaditeľov spoločnosti.  Apple založil ešte v roku 1976 vo svojej garáži. A svojou genialitou sa tento počítačový gigant dostal až na výslnie. So svojím tímom a inovatívnymi nápadmi spôsobil revolúciu v oblasti smartfónov, tabletu a počítačov.

Steve Jobs drží v rukách prvý iPad

Súvisiace články