Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Steve Jobs zanechal Applu plány na štyri roky
Zdielať na

Steve Jobs zanechal Applu plány na štyri roky

Podľa niektorých zahraničných analytikov to bude mať spoločnosť Apple po smrti Steva Jobsa veľmi ťažké. Ten bol totiž hlavným vizionárom tejto spoločnosti a pravidelne prinášal revolučné novinky.

Český internetový portál novinky.cz priniesli informácie, že Jobs zanechal po svojej smrti plány na technologický vývoj až do roku 2015. To, že Jobs pracoval na plánoch produktov a služieb na ďalšie roky, nie je podľa dostupných informácií ničím výnimočným. Vývoj noviniek u tejto spoločnosti totiž trvá aj viac ako rok. 

Spoločnosť zatiaľ tieto tvrdenia nekomentovala. O situácii v Apple sa už v septembri, kedy pre zdravotné problémy Jobs odstúpil z firmy, rozhovoril Ronald Wayne, ktorý spolu s Jobsom a Stevom Wozniakom založil spoločnosť v roku 1976.

"Naozaj verím, že spoločnosť bude rovnako úspešná, alebo dokonca ešte úspešnejšia a to vďaka ľuďom, ktorých za sebou Jobs zanechal," povedal Wayne.

Podľahol rakovine

Steve Jobs zomrel 5. októbra.  56-ročný muž, ktorý bol považovaný za génia, prehral svoj dlhý boj s rakovinou pankreasu. Jeho smrť zasiahla celý svet. Zármutok nad jeho smrťou vyjadrili americký prezident Barack Obama, šéf Microsftu Bill Gates či zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg.

Už sa pripravuje film

Jobs zomrel len minulý týždeň a už sa o ňom pripravuje film. Podľa portálu kinema.sk, spoločnosť Sony Pictures už rokuje o kúpe filmových práv na jeho autorizovaný životopis od spisovateľa Waltera Isaacsona. Kniha vychádza 24. októbra.

Steve Jobs drží v rukách prvý iPad

Súvisiace články