Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Apple smúti! Ikona Steve Jobs (†56) podľahol rakovine
Zdielať na

Apple smúti! Ikona Steve Jobs (†56) podľahol rakovine

Zakladateľ známej spoločnosti Apple Steve Jobs je mŕtvy! V stredu v Kalifornii podľahol zákernej rakovine, s ktorou bojoval dlhé roky. Firma Apple, ktorej šéfoval, už vyjadrila nad jeho smrťou hlboký zármutok.

"Jeho duchaplnosť, vášeň a energia boli zdrojom nespočítateľného množstva inovácií, ktoré obohatili a zlepšili naše životy... Svet je neporovnateľne lepší práve vďaka Steveovi," píše sa v stanovisku gigantu Apple. Jobs zomrel len deň potom, čo Apple predstavila nový typ telefónu iPhone s názvom 4S.

Steve Jobsovi diagnostikovali rakovinu pankreasu ešte v roku 2003. Následne na to absolvoval transplantáciu pečene, aby sa zabránilo šíreniu choroby. S tou bojoval aj nasledujúce roky, no nikdy sa nevzdával.

Jobs v auguste pre chorobu rezignoval na post výkonného riaditeľa Apple Inc., zostal však predsedom Rady riaditeľov spoločnosti.  Apple založil ešte v roku 1976 vo svojej garáži. A svojou genialitou sa tento počítačový gigant dostal až na výslnie. So svojím tímom a inovatívnymi nápadmi spôsobil revolúciu v oblasti smartfónov, tabletu a počítačov.

Úctu a česť Jobsovi už vyjadril aj spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates...

isifa

Súvisiace články