Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Facebook chystá zmenu. Nebudú už len lajky, pribudnú aj nové možnosti
Zdielať na

Facebook chystá zmenu. Nebudú už len lajky, pribudnú aj nové možnosti

SAN FRANCISCO / Sociálna sieť Facebook chystá prevratnú zmenu. Aspoň z pohľadu užívateľov a vyjadrenia emócií. K tlačidlu "Páči sa mi to" pribudne ďalšie, ktorým bude možné vyjadriť aj iné postoje, oznámil zakladateľ spoločnosti Mark Zuckerberg.

Používatelia sociálnej siete Facebook čoskoro budú mať viac možností, ako vyjadriť svoje stanovisko k nejakému statusu.

Opak pre LIKE

Podľa riaditeľa spoločnosti Marka Zuckerberga nepôjde ale o roky žiadané tlačidlo "Dislike" - Nepáči sa mi. Naznačil ale, že sa pracuje na tom, aby ľudia mali viac možností na vyjadrenie rôznych emócií - napríklad súcitu či podpory.

V noci nadnes počas série otázok a odpovedí Zuckerberg potvrdil, že sa blíži začiatok testovacej prevádzky novinky, ktorú bližšie nespresnil.
Hoci nejde o začiatok éry "Dislike", odborníci sa zhodujú v názore, že ide o prevratnú zmenu.

Viac alternatív

Zuckerberg podľa vlastných slov nechce, aby sa Facebook zmenil na fórum, kde ľudia hlasujú za príspevky alebo proti nim. Nechce ani, aby v situácii, keď používatelia zdieľajú niečo významné zo svojho života, niekto na ich status reagoval negatívne. "Užívatelia chcú vyjadrovať svoje emócie a nie všetko v živote je len dobré," dodal.

Uznal ale, že tlačidlo "like" nie je vhodné vo všetkých životných situáciách. Vývojárske tímy pracujú na jednej či viacerých alternatívach pre prejavy empatie. Zuckerberg prisľúbil, že čoskoro "už budete môcť dať svojim priateľom najavo, že chápete ich situáciu, ale nie, že sa vám nepáči".

Pozrite si videoreportáž agentúry Reuters:

Zdielať na

Súvisiace články