Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Stres v lietadle. Motor opravovali lepiacou páskou
Zdielať na

Stres v lietadle. Motor opravovali lepiacou páskou

LONDÝN / Pasažier lietadla spoločnosti easyJet krátko pred odletom odfotografoval pracovníka ako pomocou lepiacej pásky opravuje niečo na motore. Fotografiu zverejnil na Twitteri.

Pracovník spoločnosti prelepil lepiacou páskou časť turbíny. Okamžite sa cestujúci začali pohoršovať nad tým, ako je možné, že sa niekoľkomiliónový motor môže opravovať lepiacou páskou.

Nejde však o obyčajnú lepiacu pásku, ktorú používame doma. Ide o hliníkovú pásku alebo takzvanú ryhlopásku. Tá sa používa v letectve aj v motorizme na rýchle opravy. Zabráni tak meškaniu lietadla. 

Špeciálna páska

Špeciálna páska je vodotesná, odolná proti poveternostným vplyvom, nehorľavá a drží aj pri veľmi vysokých rýchlostiach, vysvetlil portálu The Daily Mail letecký odborník.

Hovorca britskej nízkonákladovej spoločnosti easyJet pre The Daily Mail povedal, že v tomto prípade išlo len o kozmetickú úpravu. V žiadnom prípade nešlo o poruchu motora.

Jeden z cestujúcich zverejnil fotografiu na Twitteri:

Inú kuriozitu museli riešiť v lietadla spoločnosti Alaska Airlines. Stroj musel núdzovo pristáť na letisku v americkom Seattli. Pilot vo vzduchu zistil, že v nákladnom priestore sa zabudol pracovník letiska. Stroj so 176 pasažiermi smeroval do Los Angeles.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články