Skoro jasno
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Sex po smrti. Dizajnér vymyslel urnu v tvare vibrátora
Zdielať na

Sex po smrti. Dizajnér vymyslel urnu v tvare vibrátora

AMSTERDAM / Holandský dizajnér Mark Sturkenboom posunul erotické pomôcky na vyššiu úroveň. Prišiel so spomienkovou súpravou s názvom 21 gramov, v ktorej sa nachádzajú spopolnené pozostatky človeka, ktorý bol pre jej majiteľa výnimočný. Vďaka tejto novinke tak erotické hry partnerov neprekazí ani smrť.

Ide o súpravu, ktorej súčasťou je erotická hračka. Tá obsahuje urnu so spopolnenými pozostatkami a smútiacim umožňuje cítiť prítomnosť svojich milovaných.

Okrem toho set obsahuje aj rozprašovač, ktorý dokáže udržať vôňu zosnulého či zosilňovač pre iPod, vďaka ktorému si pozostalý môže prehrávať skladby, ktoré mu blízkeho človeka počas intímnych chvíľ pripomenú.

Celú spomienkovú krabičku potom zamkne mosadzným kľúčom, ktorý sa dá nosiť napríklad ako prívesok na krk.

Mark Sturkenboom

Láska, spomienky a intimita

K vytvoreniu pomôcky Sturkenbooma inšpirovala staršia suseda. "Občas som pomáhal staršej pani s taškami. Pri okne mala urnu s pozostatkami svojho manžela," vysvetlil pre Huffington Post.

"Vždy o ňom hovorila s takou láskou. Tá nádoba, v ktorej bol jeho popol tomu ale vôbec nezodpovedala," pokračuje.

"V tom období som si prečítal článok o vdovách, tabuizovaných témach, sexe a intimite. Rozmýšľal som, ako spojiť tieto témy a ako vytvoriť objekt, ktorý by bol o láske, spomienkach aj intimite," hovorí.

Mark Sturkenboom

21 gramov

Spomienková súprava má názov 21 gramov. Pomenovanie sa odvoláva na dnes už vyvrátenú teóriu lekára Duncana MacDougalla, ktorý tvrdil, že v okamihu smrti človek stratí 21 gramov hmotnosti. Podľa neho práve toľko váži ľudská duša.

Mark Sturkenboom

Dizajnér svoj vynález zatiaľ oficiálne nepredstavil a ani jeho cena doposiaľ nebola stanovená.

Verí ale, že sa ľudia viac zamerajú na podstatu predmetu a nie na jeho sexuálny aspekt. "Chcem sa vyhnúť pomenovaniam sexuálna hračka či vibrátor," zdôraznil.

Najdlhší klitoris, najsilnejší penis? Toto sú sexuálne rekordy všetkých čias. Pozrite si reportáž:

Upozornenie: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých divákov

Zdielať na

Súvisiace články