Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vystrašení ľudia volali na tiesňovú linku! Videli UFO
Zdielať na

Vystrašení ľudia volali na tiesňovú linku! Videli UFO

Obyvateľov Južnej Karolíny vystrašilo hlasné dunenie a jasný záblesk svetla. Veľa ľudí, ktorí volali na tiesňovú linku. Ich obavy boli oprávnené. Na zem sa skutočne niečo rútilo a rozjasnilo celú oblohu.

Hlásenia prišli z niekoľkých miest, ako napríklad Cherokee, Fountain Inn, Spartanburg, alebo Greenville. Na tiesňové linky volali desiatky vystrašených občanov. 

Veľká ohnivá guľa

"Videla som veľké a jasné svetlo, trblietal sa v ňom piesok. Bolo to také jasné, až ma to vystrašilo," uviedla pre regionálnu televíziu WHNS Cindie Stubbs z mesta Fountain Inn. To, čo obyvateľov oblasti Upstate zmiatlo, natočil aj Stuart Mc Daniel z Lawndale v Severnej Karolíne. Na videu je možné pozorovať veľkú ohnivú guľu, ktorá preletela cez obzor a prerazila celú oblohu.

Akékoľvek obavy však boli zbytočné. Meteorologický úrad na medzinárodnom letisku Greenville - Spartanburg podľa rozprávaní svedkov vyhodnotil, že to bol meteor. S týmto názorom sa stotožnili aj ďalší odborníci.

Nájsť ho je priam nemožné

"Vyzeralo to ako typický bolid. Teda veľmi jasný meteor, ktorý letí k zemi, rozžhaví sa a bielo-modro žiari. V tomto prípade sa naviac rozpadol na 3 alebo 4 časti," uviedol Charles St. Lucas z astronomického oddelenia vedeckého centra v Greenville.

Vo chvíli, kedy podobný objekt dopadne na zem, hovoríme o ňom ako o meteorite. Nájsť ho však nie je jednoduché, zvlášť, ak sa rozpadne na niekoľko častí. Šance na objavenie sú malé, napríklad v Južnej Karolíne bol nájdený len 6- krát.

YOUTUBE

Súvisiace články