Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Keď sa noc zmení na deň. Kamera zachytila pád meteoritu
Zdielať na

Keď sa noc zmení na deň. Kamera zachytila pád meteoritu

BUKUREŠŤ / Noc sa v okamihu zmenila na deň! Rumunská kozmická agentúra (Rosa) zaznamenala pád meteoru v Bukurešti. Tento vesmírny jav zachytili aj priemyselné kamery na streche jednej z miestnych firiem miestnych firiem.

Obyvatelia Bukurešti boli svedkami premeny noci na deň po tom, čo videli letieť horiaci roj meteorov. Ten mal nad rumunskou metropolou preletieť v noci, krátko po tretej hodine.

Obyvatelia v šoku

Zachytilo ho viacero priemyselných kamier v meste. Zo žiary, ktorá zachvátila mesto, boli obyvatelia šokovaní.

Rumunská vesmírna agentúra (Rosa) uviedla, že meteorit bol zachytený v nadmorskej výške 50 až 70 kilometrov.

reprofoto: The Daily Mail

reprofoto: The Daily Mail

Kým kamery na streche miestnej firmy NxData ukazujú let meteoritu, ďalšia kamera zaznamenala žiaru na letisku Otopeni v Bukurešti.

Nie je známe, čo sa meteory dostali do zemskej atmosféry a vznikol meteorit. Rumunská vesmírna agentúra tvrdí, že najpravdepodobnejším scenárom je, že sa spálili v atmosfére, píše The Daily Mail

Pozrite si priložené video:

Predzvesť apokalypsy?

Približne pred dvomi rokmi sa oblohou v Čeľjabinsku prehnal meteorit, ktorý zranil až 1 200 ľudí. Podľa úradov išlo o spŕšku meteoritov vybuchujúcich v atmosfére.

Objekt zanechal na oblohe viditeľnú dymovú stopu. Stopy telesa bolo podľa dostupných informácií možné vidieť až v susednom Kazachstane a ďalších ruských mestách. VIAC TU.

Súvisiace články