Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na severe Ruska explodoval meteorit, postaral sa o úchvatné divadlo
Zdielať na

Na severe Ruska explodoval meteorit, postaral sa o úchvatné divadlo

MURMANSK / Zvláštny objekt na oblohe spozorovalo niekoľko obyvateľov severského ruského mesta Murmansk. Či išlo o meteor úrady nepotvrdili, ani nevyvrátili.

Modrý záblesk na oblohe

Explóziu meteoritu priamo na nočnej oblohe nad svojimi hlavami mohli počas dnešnej noci pozorovať obyvatelia Murmanska a okolitých miest na severe európskeho Ruska.

Mnohí stihli niekoľkosekundový úkaz nahrať na svoje mobilné telefóny alebo videokamery umiestnené na čelných sklách svojich áut a vložiť na internet, uviedla ruská televízia RT.

Dodala, že meteorit zhorel ešte pomerne ďaleko od povrchu Zeme, a tak žiadne škody nie sú hlásené. Astronómovia varovali, že naša planéta bude prechádzať rojom meteoritov. Informuje o tom portál rt.com.

Meteorit v Čeľjabinsku

Na našu Zem dopadne ročne viac ako 500 meteoritov, väčšinou ide o menšie telesá, ktoré si ľudia bežne nevšimnú. Približne pred rokom sa oblohou v Čeľjabinsku prehnal meteorit, ktorý zranil až 1 200 ľudí. Podľa úradov išlo o spŕšku meteoritov vybuchujúcich v atmosfére.

Objekt zanechal na oblohe viditeľnú dymovú stopu. Stopy telesa bolo podľa dostupných informácií možné vidieť až v susednom Kazachstane a ďalších ruských mestách. VIAC TU.

Súvisiace články